Comisiones Obreras Catalunya denuncia pasividad internacional frente la ocupación de Afrin

Comisiones Obreras Catalunya denuncia pasividad internacional frente la ocupación de Afrin

Loading

Comisiones Obreras Catalunya condena la ocupación turca de Afrin y pide a la comunidad internacional, sobre todo la Union Europea y la ONU de exigir la retirada de las tropas turcas y la protección de la población kurda victima de una limpieza etnica por el gobierno de Ankara. 

Pel fi de la guerra a Síria

CCOO de Catalunya denuncia la passivitat internacional davant l’ocupació d’Afrin per les tropes turques 

Abans-d’ahir, les tropes turques i els seus aliats de l’anomenat Exèrcit Lliure de Síria (ELS) van ocupar la ciutat siriana d’Afrin després de dos mesos continus d’atacs per terra i aire, provocant milers de víctimes i centenars de milers de desplaçats. L’Observatori de Drets Humans de Síria ha denunciat la utilització d’armes prohibides internacionalment per part de l’exèrcit turc, com ara les bombes de raïm, contra la població civil.

Afrin és una regió del nord de Síria, coneguda per la convivència entre les diferents components plurals de la societat siriana; sempre hi ha conviscut la població kurda majoritària amb àrabs i altres minories ètniques i religioses. La regió d’Afrin, administrada per les forces d’Unitats de Protecció Popular, va ser un model de gestió i administració sobre principis de pau, llibertat, democràcia i igualtat; un exemple que hagués servit per a un Estat sirià democràtic i laic. 

Afrin ha estat envaïda i ocupada per les tropes turques que pertanyen a l’OTAN amb el silenci i la complicitat de les potencies regionals i internacionals (EUA, Rússia, França i Gran Bretanya) i la passivitat de les institucions internacionals, com és el cas de les Nacions Unides. Les tropes turques han fet onejar les banderes turques en els edificis i centres públics d’Afrin; això demostra el veritable objectiu de Turquia d’ocupar definitivament un part del territori sirià.

CCOO de Catalunya condemna la invasió i ocupació d’Afrin, i demana a la comunitat internacional, sobretot a la Unió Europea i a l’ONU, exigir la retirada de les tropes turques del territori sirià i, entre d’altres, de la regió d’Afrin. CCOO exigeix la protecció de la població civil i responsabilitza al govern turc de qualsevol acció de “neteja ètnica” contra el poble kurd.

El sindicat exigeix la fi de la guerra a Síria, per tal d’aconseguir una solució política que asseguri el desenvolupament democràtic i laic del país així com el respecte a la seva integritat i sobirania; una solució que respecti els drets històrics del poble kurd, la retirada de totes les potències i forces estrangeres i el cessament de les seves ingerències en els assumptes interns.

CCOO de Catalunya manifesta la seva solidaritat amb el poble kurd i amb tot el poble sirià, que pateix una guerra cruel des de fa més de 7 anys, la qual ha provocat més de 500.000 morts i prop de 10 milions de desplaçats i refugiats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 20 de març de 2018

Secretaria d’Organització i Comunicació 

CCOO de Catalunya

premsa@ccoo.cat

http://www.ccoo.catRelated Articles

Fatih Akin gira il video di Aynur Dogan

Loading

Il regista turco-tedesco Fatih Akin (La sposa turca, Crossing the Bridge) ha girato il nuovo video di Aynur Dogan, cantante kurda molto apprezzata e che proprio che grazie al film di Akin, Crossing the Bridge, è stata conosciuta anche in Europa.

Aynur Dogan ha dedicato il video alla gente di Hasankeyif la città millenaria kurda minacciata di essere sommersa dalle acque se la diga voluta da Ankara e da molte multinazionali andrà in porto. Guarda il video di Aynur qui

Hasankeyf è un villaggio curdo nel triangolo compreso tra Diyarbakir, Batman e Mardin, nella Turchia sud orientale; è un museo all´aperto di 12mila anni, arroccato sulle sponde rocciose del Tigri. Le sovrapposizioni di civiltá e culture dell’intera regione si mostrano nelle tracce di antichissimi insediamenti umani, con le centinaia di grotte, nell’elegante minareto della moschea El-Rizk e, sulla riva opposta, le tombe monumentali, una cupola su cui sono visibili le tessere di ceramica azzurra che ricordano la vicina arte persiana. Oggi tra le vestigia di Hasankeyf vivono pastori e agricoltori curdi, ma anche artigiani, venditori di souvenir, e qualche ristoratore, di fronte ad una vista mozzafiato.

Turkey launches new aggression against Iraq and Syria

Loading

Turkish troops fired across the border on November 1, killing a six-year-old girl in the northern Syrian village of Til Findir

Demirta?: ashamed to be a human being as I listened to PM speech

Loading

PM had accused the BDP of exploiting the death of 35 people in the village of Roboski BDP (Peace and

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment