Comisiones Obreras Catalunya denuncia pasividad internacional frente la ocupación de Afrin

Comisiones Obreras Catalunya denuncia pasividad internacional frente la ocupación de Afrin

Comisiones Obreras Catalunya condena la ocupación turca de Afrin y pide a la comunidad internacional, sobre todo la Union Europea y la ONU de exigir la retirada de las tropas turcas y la protección de la población kurda victima de una limpieza etnica por el gobierno de Ankara. 

Pel fi de la guerra a Síria

CCOO de Catalunya denuncia la passivitat internacional davant l’ocupació d’Afrin per les tropes turques 

Abans-d’ahir, les tropes turques i els seus aliats de l’anomenat Exèrcit Lliure de Síria (ELS) van ocupar la ciutat siriana d’Afrin després de dos mesos continus d’atacs per terra i aire, provocant milers de víctimes i centenars de milers de desplaçats. L’Observatori de Drets Humans de Síria ha denunciat la utilització d’armes prohibides internacionalment per part de l’exèrcit turc, com ara les bombes de raïm, contra la població civil.

Afrin és una regió del nord de Síria, coneguda per la convivència entre les diferents components plurals de la societat siriana; sempre hi ha conviscut la població kurda majoritària amb àrabs i altres minories ètniques i religioses. La regió d’Afrin, administrada per les forces d’Unitats de Protecció Popular, va ser un model de gestió i administració sobre principis de pau, llibertat, democràcia i igualtat; un exemple que hagués servit per a un Estat sirià democràtic i laic. 

Afrin ha estat envaïda i ocupada per les tropes turques que pertanyen a l’OTAN amb el silenci i la complicitat de les potencies regionals i internacionals (EUA, Rússia, França i Gran Bretanya) i la passivitat de les institucions internacionals, com és el cas de les Nacions Unides. Les tropes turques han fet onejar les banderes turques en els edificis i centres públics d’Afrin; això demostra el veritable objectiu de Turquia d’ocupar definitivament un part del territori sirià.

CCOO de Catalunya condemna la invasió i ocupació d’Afrin, i demana a la comunitat internacional, sobretot a la Unió Europea i a l’ONU, exigir la retirada de les tropes turques del territori sirià i, entre d’altres, de la regió d’Afrin. CCOO exigeix la protecció de la població civil i responsabilitza al govern turc de qualsevol acció de “neteja ètnica” contra el poble kurd.

El sindicat exigeix la fi de la guerra a Síria, per tal d’aconseguir una solució política que asseguri el desenvolupament democràtic i laic del país així com el respecte a la seva integritat i sobirania; una solució que respecti els drets històrics del poble kurd, la retirada de totes les potències i forces estrangeres i el cessament de les seves ingerències en els assumptes interns.

CCOO de Catalunya manifesta la seva solidaritat amb el poble kurd i amb tot el poble sirià, que pateix una guerra cruel des de fa més de 7 anys, la qual ha provocat més de 500.000 morts i prop de 10 milions de desplaçats i refugiats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 20 de març de 2018

Secretaria d’Organització i Comunicació 

CCOO de Catalunya

premsa@ccoo.cat

http://www.ccoo.catRelated Articles

Dopo Bruxelles. L’Europa sigillata

È solo dicendo basta alla guerra, al suo sistema e al suo indotto, che si risolve la tragedia del terrorismo e anche, in buona parte, quella delle migrazioni. Solo dicendo basta alla guerra l’Europa potrà evitare la disgregazione

ENOUGH WAR ! Time for Democracy in Turkey?

Wednesday, December 12, Turkey’s president, Recep Tayyip Erdoğan, announced plans for his new military adventure against the Kurds

LA SCIA DELLA “ONDATA DI SUCCESSO” PERSEGUE PETRAEUS IN AfPak – Pepe Escobar

Asia Times Online. Confermato e riconfermato dal presidente degli Stati Uniti Barack Obama, il senato degli USA e la NATO

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment